Bezoek academische website Lode Vereeck Lode Vereeck

De favorieten van Lode Vereeck

zaterdag 19 november 2016

Boeken: “Economie is mijn beroep en mijn hobby. Ik lees dan ook heel veel economische boeken. Momenteel ben ik het boek Progress and Poverty van Henry George aan het lezen. Hij was de Piketty van de 19de eeuw. Hij was een linkse econoom en stelde voor om nog maar één belasting te heffen, een belasting op onverdiend inkomen zoals bijvoorbeeld op een stuk grond dat meer waard is geworden zonder dat men daar zelf iets voor heeft moeten doen. En wanneer ik mij wil ontspannen, lees ik politieke thrillers van David Baldacci.”

Muziek: “Ik luister heel veel naar muziek. Ik heb tot mijn 18de muziekacademie gevolgd en thuis werd er ook al heel veel naar muziek geluisterd. Vooral soul, funk, blues en jazz. Wanneer ik werk, luister ik enkel naar Radio Swiss Jazz. Het klinkt misschien vreemd, maar ik hou ook van techno en van drum and bass. Ik gaf twee maanden per jaar college in Argentinië. Daar heb ik in Buenos Aires eens een concert meegemaakt waarbij tango gecombineerd werd met techno. Ik was meteen verkocht. Crossovers zijn fantastisch.”

Vakantie: “Deze zomer ben ik nog eens met mijn gezin naar het zuiden van Spanje, dicht bij de Portugese grens, gegaan. Daar ga ik het liefst naartoe. Een goed klimaat, fijne mensen, heel veel te zien en ik spreek de taal. En daarnaast is in mijn tuin zitten ook vakantie.”

Eten: “Ik drink geen alcohol en koffie en eet heel weinig. Lang tafelen is dan ook niet mijn ding. Wat ik het liefste eet? Ik zou het niet weten. Ik denk eerder Aziatisch en dan mag het best pikant zijn. En wat ik ook heel graag eet, dat is fruit. Geef mij maar fruit.”

Het Belang van Limburg/Plus, pag. 10.

← Terug naar het overzicht