Bezoek academische website Lode Vereeck Lode Vereeck

Geen tweede begraafplaats

woensdag 23 november 2016  Dirk Jacobs

Woonbeleid: Zware kritiek op het woonbeleid Midden-Limburg waar “Diepenbeek beter kan uitstappen”, gromden onder meer Jos Wolfs (Daad) en Hugo Leroux (Groen). “Het kost alleen maar geld en jullie doen er zelf ook niks mee.” “We bekijken één en ander, maar delen uw bezorgdheid dat er weinig resultaat is”, zegt schepen Peter Prevot (Open Vld). “Anderzijds organiseren we wel degelijk infoavonden, bijvoorbeeld rond energiebesparing. Maar als er dan niemand komt opdagen, tja…”

Kerkenplan: Het kerkenplan voor Diepenbeek is goedgekeurd. “Daarin is de Sint-Servaaskerk bestemd als ‘zondagskerk’ en worden zowel de Heilig-Hartkerk op Rooierheide als de nog te bouwen Onze Lieve Vrouw van de Vrede in Lutselus zogenaamde ‘kerken met een nevenbestemming’”, legt schepen Jos Leroi (CD&V) uit. “Nu dat zal in al onze kerken kunnen, zeker voor concerten of zo. Maar bijvoorbeeld op Rooierheide wordt nu bekeken of de lokale Sint-Vincentiusbeweging geen stukje van de kerk kan gebruiken. Dat zou een goede zaak zijn.”

Begraafplaats: Er komt geen tweede begraafplaats in Diepenbeek. Dat voorstel van Hugo Leroux (Groen) kreeg heel wat tegenwind. Onder meer van Lode Vereeck (Open Vld). “De bordjes, dat kan nu eenmaal niet anders. Maar voor de rest is 250 euro en vooral de vrije keuze voor de families bijna ongezien. Overal is dit veel duurder dan in Diepenbeek. Super gedaan.” Leroux vond één partner die zijn voorstel toch steunde, twee sp.a’ers onthielden zich. De rest blijft de begraafplaats aan de Kloosterstraat gewoon bezoeken.

Het Belang van Limburg, pag. 29.

← Terug naar het overzicht