Bezoek academische website Lode Vereeck Lode Vereeck

Katrijn Reekmans in de voetsporen van papa en opa

zaterdag 2 juni 2018  Dirk Jacobs

Een opvallende kandidate op de Diepenbeekse Open Vld-lijst is Katrijn Reekmans, een 22 jarige studente Handelswetenschappen aan de UHasselt. Ze staat op de voorlaatste plaats, net voor lijstduwer en oud-schepen Pierre Leuraers en heeft de politiek met de paplepel meegekregen.

Zo was haar grootvader Arthur Reekmans, die inmiddels overleden is, actief als lid van de gemeente- en OCMW-raad, én was haar papa Ward Reekmans twaalf jaar schepen in Diepenbeek. “Toch was het professor Lode Vereeck die me overtuigde”, vertelt Katrijn. “Als studente Handelswetenschappen valt het me op dat haar medestudenten wel de weg naar de blokbar in ontmoetingscentrum ‘De Plak’ vinden, maar nauwelijks naar de winkels in Diepenbeek. Waarom kunnen we niets uitwerken waardoor handelaars en studenten meer voor mekaar kunnen betekenen?”

“Met een oma van 90 jaar en een opa van 89 zie ik ook dagelijks dat er ook nog werk is binnen de zorgsector en ik wil dan ook nagaan wat de gemeente kan betekenen voor oudere mensen. Zo is er sinds kort een dagverblijf voor ouderen in Diepenbeek. Een geweldig initiatief waar er steeds meer vraag naar is. Een uitbreiding van de beschikbare plaatsen is nodig, want het kan er voor zorgen dat ouderen thuis kunnen blijven wonen, maar overdag de nodige hulp van anderen krijgen.”

Het Belang van Limburg, pag. 29.

← Terug naar het overzicht