Bezoek academische website Lode Vereeck Lode Vereeck

LDD = ‘Libertair, Direct, Democratisch’

zaterdag 22 januari 2011

Voorzitter Lode Vereeck heeft op een druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie in het Brusselse ‘Surf House’ de nieuwe partijnaam bekend gemaakt. Lijst Dedecker heet vanaf nu ‘LDD’, wat staat voor ‘Libertair, Direct, Democratisch’. De nieuwe baseline luidt: ‘vrij en verantwoordelijk’. Vereeck kondigde ook aan dat zijn rol als voorzitter met een specifiek mandaat erop zit.

 

Lode Vereeck: “Libertair, Direct, Democratisch. Dat is in 3 woorden waarvoor LDD staat. Als libertaire partij brengen wij een optimistische boodschap van geloof in eigen kunnen, van een zo groot mogelijke individuele vrijheid en een zo klein mogelijke overheid. Direct staat voor de ongezouten aanpak; democratisch voor ons vertrouwen in referenda.”

Vrijheid gaat wel hand in hand met het opnemen van verantwoordelijkheid voor de eigen daden en voor de medemensen. De baseline luidt dan ook: vrij én verantwoordelijk.

De naamswijziging is het voorlopige sluitstuk van het hervormingsproces dat de afgelopen 7 maanden werd uitgevoerd onder leiding van Lode Vereeck. Op 5 juli 2010 had het partijbestuur hem het mandaat gegeven om de partij beter te organiseren, het programma te actualiseren, en de naam te wijzigen. Sindsdien is het kader gecreëerd om de lokale afdelingen beter te ondersteunen en is de trimesteriële partijraad opgericht waar leden rechtstreeks worden betrokken bij de koers die de partij vaart. Op de partijraad van 18 december is het programma aangescherpt en koos LDD voor een rol als politieke testaankoop.

Lode Vereeck: “LDD heeft echte oplossingen voor de maatschappelijke problemen en politieke impasse. Maar onze boodschap is onvoldoende bekend, en onbekend is onbemind. Hoewel Rome niet op één dag is gebouwd, zijn de eerste resultaten van het inmiddels doorgevoerde hervormingsproces reeds zichtbaar en meer dan bemoedigend. Voor onze partij is het doorvoeren van de naamswijziging dan ook véél meer dan een cosmetische ingreep. Voor onze partij is het een nieuwe start!”

Op het einde van de toespraken heeft Lode Vereeck ook aangekondigd dat hij zijn taken als volbracht beschouwd. Hij geeft dinsdag zijn mandaat als voorzitter terug aan het partijbestuur. Vereeck wil zich weer volop toeleggen op het fractievoorzitterschap van LDD in het Vlaamse Parlement. Statutair voorzitter Jean-Marie Dedecker neemt de functie van partijvoorzitter terug over.

Persbericht LDD

← Terug naar het overzicht