Bezoek academische website Lode Vereeck Lode Vereeck

Lode Vereeck trekt Diepenbeekse Open Vld-lijst

vrijdag 25 mei 2018  Dirk Jacobs

“Een sterke ploeg met ervaren rotten en jonge paarden, dat is onze lijst”, aldus Lode Vereeck. De Diepenbeekse senator en UH-professor is eind februari in alle stilte aangeduid als lijsttrekker. “Maar ik heb, samen met het bestuur, mijn tijd genomen om aan een nieuw team te bouwen van betrouwbare en bekwame kandidaten”, zegt Vereeck. “En met succes. De Diepenbeekse liberalen staan er weer, sterker dan ooit. We stralen vertrouwen en optimisme uit, maar vooral team spirit en goesting. En dat met ervaring en jeugd naast mekaar. Zo doet de bekende columniste en barista Ilse Pipeleers opnieuw volop mee. Op plaats twee wordt zij mijn running mate.”

“Ik moest noodgedwongen even afhaken om gezondheidsredenen, maar het sociaal engagement was me te sterk en de politieke microbe kriebelde te hard”, verklaart Ilse haar terugkeer.

 

Jongeren

Vereeck heeft zich ook verzekerd van de steun van bekende oud-schepenen als lijstduwer Pierre Leuraers, Brigitte Bodson op de vierde plaats en de bekende juwelier Eddy Heleven op plaats vijf, die na zijn succesvolle doorstart als ondernemer nu ook terugkeert in de Diepenbeekse politiek.

Het meest opvallende aan de blauwe lijst is dat jongeren alle kansen krijgen. “Ik werk aan de UHasselt zelf met jonge mensen en zij verdienen alle kansen. De toekomst is van en voor hen”, vindt Vereeck. “Daarom krijgen zij maar liefst vijf plaatsen binnen de top negen, waaronder de derde plaats. Die wordt ingevuld door Pieter-Jan Loyens, oud-praeses van studentenclub Hermes. De voorzitter van Jong Vld Diepenbeek, Jeroen Vanrusselt, staat op plaats zes, gevolgd door de jonge advocate Caroline Pirard, studente Joyce Vangeneugden en Matthias Allary die met zijn 21 jaar de jongste op onze lijst is. Verder trekt de populaire Eric L’Hoyes de lijst in de tweede kolom op plaats 14.”

 

Burgerinspraak

“Eind juni lichten we onze plannen en ambities toe. We trekken naar de verkiezingen met de slogan ‘Samen met u’. De liberalen maken van burgerinspraak immers een speerpunt en willen het anders aanpakken. Bij nieuwe projecten worden voortaan eerst de inwoners gehoord en pas dan wordt er beslist. Ook willen we de Diepenbekenaren nauwer betrekken bij het besteden van de centen via een burgerbegroting. Dat doen we als volgt: eerst komen de inwoners per wijk bij elkaar en beslissen ze welke dingen voor hen extra belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld fietspaden, kinderopvang of gratis wifi. Daarna komen de inwoners uit alle wijken samen om te beslissen waar de centen naartoe gaan. Het wordt geen flauwe praatbarak, want het gaat om echte centen, ongeveer 10 procent van ons gemeentebudget of 2,3 miljoen euro.”

Het Belang van Limburg, pag. 23.

← Terug naar het overzicht